Laptop Freezing Up? - U2 Feedback

Go Back   U2 Feedback > ZOOTV > Restart and Reboot Yourself
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 10-26-2007, 02:52 PM   #1
Blue Crack Distributor
 
LarryMullen's POPAngel's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: I'll be up with the sun, I'm not coming down...
Posts: 53,698
Local Time: 11:22 PM
Laptop Freezing Up?

Last night before I went to bed, I set my practically brand new laptop down without shutting the lid or putting it on sleep mode, which is what I usually do without any issues.

This morning when I woke up, the screensaver was still on my screen and it was frozen. I tried clicking the mouse, hitting escape, even pressing the power button to try shutting it off, but nothing seemed to work.

Hopefully when I get home tonight it will be fine, but is there anything else I can do to get it to unfreeze?
__________________

__________________
LarryMullen's POPAngel is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2007, 03:35 PM   #2
Blue Crack Addict
 
phanan's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: in the darkness on the edge of town
Posts: 25,060
Local Time: 11:22 PM
I'd just unplug it if nothing else is working.

Or are you using a battery only?
__________________

__________________
phanan is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2007, 03:49 PM   #3
Blue Crack Distributor
 
LarryMullen's POPAngel's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: I'll be up with the sun, I'm not coming down...
Posts: 53,698
Local Time: 11:22 PM
I unplugged the charger, but it's on battery only.
__________________
LarryMullen's POPAngel is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2007, 04:36 PM   #4
Blue Crack Addict
 
Liesje's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: In the dog house
Posts: 19,557
Local Time: 11:22 PM
I would go into the power options and configure it to sleep on it's own after a certain amount of time and sleep when the battery charge gets to a certain percentage. To completely cycle power you'd have to turn it off (or unplug it) and remove the battery. Is the screen saver a memory hog? I've had fairly elaborate screen savers that use too much memory and get choppy or freeze (before I had the RAM I have now).
__________________
Liesje is offline   Reply With Quote
Old 10-27-2007, 12:25 PM   #5
Blue Crack Distributor
 
LarryMullen's POPAngel's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: I'll be up with the sun, I'm not coming down...
Posts: 53,698
Local Time: 11:22 PM
The screensaver is just a standard Windows one, so I don't think it'd be that much of a memory hog.

When I came home it was still frozen so I held the power button down for a few seconds, it shut off, then I restarted it. Everything's a-ok now, but I'll make sure to set it on sleep all the time from here on out.
__________________
LarryMullen's POPAngel is offline   Reply With Quote
Old 10-28-2007, 03:35 PM   #6
New Yorker
 
gman's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: Highlands of Scotland
Posts: 2,570
Local Time: 04:22 AM
I had a problem like this when I upgraded to Vista and it was frustrationg to say the least. Thankfully back to XP now
__________________

__________________
gman is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 11:22 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Design, images and all things inclusive copyright © Interference.com