Stomp box rackmounting (BOSS SCC-700?) - U2 Feedback

Go Back   U2 Feedback > Your Blue Room > Even Better Than The Real Thing ??
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 02-17-2007, 01:42 PM   #1
The Fly
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 179
Local Time: 03:38 AM
Stomp box rackmounting (BOSS SCC-700?)

Well I've always thought the idea of being able to rackmount stompboxes and order them like the BOSS SCC-700 did was brilliant, and I was wondering if anyone knows of another unit like the SCC-700 which is still being made? Thanks...
__________________

hatrickpatrick is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2007, 07:33 PM   #2
Refugee
 
Muad'zin's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: Nijmegen, the Netherlands
Posts: 1,381
Local Time: 03:38 AM
I use a GCX audio switcher, which has 8 loops, in which you can hook up rack effects or pedals. With a Ground Control Pro I can select which loops to use and in doing so I can select which pedals to use. Both the GCX and the Ground Control Pro are from Voodoolabs. They're a combined system. The GCP can control up to 8 midi controllable effects and 4 GCX switchers. Which means a lot of pedals. Personally I plan to ultimately have 3 GCX switchers in my rig.

Rocktron has (or had) the Patchmate, of which the GCX may be a copy. There is also the GigRig. And an expensive as shit unit with 16 programmable loops, all true bypass, which you can re-arrange as you see fit. I can't remember the name or the site but it's lurvy. It also costs around €2000.
Also high end but maybe not as much is Custom Audio Electronics, which does the rigs of pro musicians. Edge used their gear until he switched over to Skrydstrup for the Vertigo tour.
__________________

Muad'zin is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2007, 01:41 PM   #3
Babyface
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 27
Local Time: 03:38 AM
I use a switchblade made by sound sculpture. 16 ins 16 outs. You can connect anything to anything else in any order you like. And then completely change it on the next preset and even morph two presets with an expression pedal.

Not cheap though. But it makes everything else I own much more useful. There is NO other unit before or since that can do what this will do. To duplicate it you'd need a switcher, router, and a mixer and still wouldn't be able to change effect order as easily.

Still in production and I've never seen one on Ebay. I guess the people who have them don't sell them.
Tgravlin is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2007, 04:29 PM   #4
Refugee
 
Muad'zin's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: Nijmegen, the Netherlands
Posts: 1,381
Local Time: 03:38 AM
The Switchblade, that was the one! DO you happen to have a link to the site?
Muad'zin is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2007, 06:05 PM   #5
Babyface
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 27
Local Time: 03:38 AM
I can't post a link

but it's soundsculpture dot com
Tgravlin is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 10:38 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Design, images and all things inclusive copyright © Interference.com
×