Kranten - U2 Feedback

Go Back   U2 Feedback > Lypton Village > Lemonade Stand > Viva el Feedback. Vive le Feedback. Langes lebendes Feedback.
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 07-30-2001, 08:29 AM   #1
The Fly
 
Join Date: Jun 2001
Posts: 114
Local Time: 01:27 PM
Kranten

Uit Brabants Dagblad 30-07-01

U2 is bescheiden met zeventien vrachtauto's

Door Rieke Veurink

Bescheiden, zo wordt de 'Elevation'-tour van U2 genoemd. Toch komen er ruim honderdduizend mensen volgende week naar de drie concerten Gelredome in Arnhem. De U2-karavaan telt zelfs zeventien vrachtwagens.

Ze gingen het helemaal anders doen, de mannen van U2. Weg met de toeters en bellen van Pop Mart en Zooropa. De gigantische multimedia-circussen waren weliswaar vernieuwend, maar tegelijkertijd niet des U2's. Teveel elektronica, teveel techno. En daar zaten de mensen niet meer op te wachten. In 1997 werden er in Amerika zo weinig kaartjes verkocht, dat er concerten afgezegd moesten worden. Terug naar de basis, werd dus het devies. Heel letterlijk, want het duo Brian Eno en Daniel Lanois, waarmee de band in de jaren tachtig samenwerkte, werd opgetrommeld om de nieuwste cd te produceren. Resultaat: All that you can't leave behind, in het najaar van 2000 uitgebracht. Een echte gitaarplaat. Met een sfeer ť la Joshua Tree uit 1987. En met een nummer, waarvoor Salman Rushdi de tekst schreef. De ommezwaai had effect. De single Beautiful day werd uitgeroepen tot 'beste song van het jaar'. En in Nederland had U2 voor het eerst in zijn bestaan een nummer-1-hit. De Elevation-tour, waarmee de band op dit moment door Europa reist, is ook opgezet volgens de terug-naar-de-basis-filosofie. Kleine zalen en simpele decors. Probleem is alleen dat U2 een van de grootste bands ter wereld is. 'Bescheiden', wordt daardoor een heel relatief begrip. Voor de concerten, morgen, woensdag en donderdag in Arnhem, zijn ruim honderdduizend kaartjes verkocht. De karavaan waarmee de band het Gelredome aandoet telt zeventien vrachtwagens. Daarmee worden onder meer decors aangevoerd die zo groot zijn dat ze niet in de Utrechtse Jaarbeurs passen. Vandaar dat U2 naar Arnhem komt en niet naar Utrecht gaat zoals aanvankelijk was gepland. U2 is gewoon helemaal back-in-business.

Mick Jagger
Over de reputatie van Bono hoeven we niet meer te discussiŽren. Evenmin over zijn goede-daden-drift. Mick Jagger zei in 1999 over de man: "Hij is dichter, hij is een filosoof. En ik meen dat ik hem gisteren op water heb zien lopen." Toen de Elevation-tour de Verenigde Staten aandeed, maakte Bono meteen even een uitstapje om met minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell te praten over zijn project Drop the Dept om de Derde Wereld van zijn schuld af te helpen. Ook de ministers die aanwezig waren op de G8-top in Genua werden met een bezoek vereerd. Bono is serieus bezig met zijn projecten. In het kielzog van de tour reizen vrijwilligers van Amnesty en Greenpeace mee. Zij mogen flyeren tijdens de concerten.De prijzen van de concerten zijn wat minder idealistisch. Organisator Mojo heeft ervoor moeten knokken om de kaartjes onder de honderd gulden te houden. (Wat bijvoorbeeld bij The Eagles niet lukte, die band vraagt 195 gulden). Voor een kaartje tel je bij U2 95 gulden neer. Je maakt voor dat geld wel kans op een van de driehonderd plaatsen op een hartvormige tribune dat voor in het Gelredome wordt gebouwd en waar ook het podium staat waarop U2 speelt. Plaatsen voor een echt bescheiden concert.
U2 speelt morgen, woensdag en vrijdag in het Arnhemse Gelredome.


Mochten jullie nog een artikeltje gezien hebben...

__________________

Tobe is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2001, 09:47 AM   #2
Rock n' Roll Doggie
Band-aid
 
DrTeeth's Avatar
 
Join Date: Sep 2000
Location: The Q continuum
Posts: 4,770
Local Time: 02:27 PM
Quote:
Drentsche Courant 30-7-01
Bron:ANP

DELFT - De Ierse rockgroep U2 speelt deze week drie keer in een uitverkocht Gelredome in Arnhem. De laatste duizend kaarten gingen dit weekeinde over de toonbank. Dat heeft een woordvoerster van concertorganisator Mojo maandag bekendgemaakt.

De concerten waren al ruim anderhalve maand uitverkocht, toen vorige week bekend werd dat er nog duizend extra kaarten beschikbaar waren. Dat kwam doordat plekken waarvan aanvankelijk werd gedacht dat ze geen goed zicht op het podium zouden leveren, toch voldoende zicht bieden.

Over drie dagen gespreid bezoeken 102.000 mensen het Nederlandse deel van U2's Elevation-tournee. Het eerste optreden heeft dinsdagavond plaats. Woensdag- en vrijdagavond speelt U2 opnieuw in het Gelredome. (ANP)
DrTeeth is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are OffAll times are GMT -5. The time now is 08:27 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.
Design, images and all things inclusive copyright © Interference.com
×