Good wireless router for Wii? - U2 Feedback

Go Back   U2 Feedback > ZOOTV > Restart and Reboot Yourself
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-28-2008, 09:02 PM   #1
Rock n' Roll Doggie
FOB
 
Utoo's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Lovetown
Posts: 8,343
Local Time: 01:24 AM
Good wireless router for Wii?

I have a Netgear WGR614V6 router that's worked great for my internet for a few years. I just got a Wii two weeks ago, and I can't connect it to the wireless. Nintendo.com says that my specific router should work, but that in order to do so "specific changes" must be made. The only one they list is that I have to set it to broadcast in "b and g." I've done that, as well as changed the channel to 11 (and also tried 1), and tinkered with a few other things, but haven't had much success.

So, I'm looking for one of two things----either some gracious general advice on how to connect my Wii and router, or thoughts on cheap but good routers that are good for both the Wii and for general internet use. I've read that the Linksys WRT54G is good for Wii, but it gets mixed reviews on Amazon (Amazon.com: Linksys WRT54G Wireless-G Router: Electronics).

Thanks a million! I need to play my brother and others at Mario Kart online!!!
__________________

__________________
Utoo is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2008, 10:07 PM   #2
Blue Crack Addict
 
Liesje's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: In the dog house
Posts: 19,557
Local Time: 12:24 AM
I'm not really into the Wii and I bought one of the cheapest routers I could find three years ago, but ours has worked flawlessly and it's a D-Link. Not sure of the exact model (too dark under the end table), but it's just a cheap 4-port. We have a password protected network that does broadcast its SSID. All I did was tell the Wii to find networks, select ours, and enter the password. Phil has been playing with his siblings and some random people in Japan.
__________________

__________________
Liesje is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2008, 11:53 AM   #3
Acrobat
 
Dusty Bottoms's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: On the veranda
Posts: 443
Local Time: 12:24 AM
I have the Linksys WRT54G router and it was super easy to set up with the wii and has worked flawlessly so far (knocks on wood)
__________________
Dusty Bottoms is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2008, 12:43 PM   #4
Galeonbroad
 
Galeongirl's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Schoo Fishtank
Posts: 70,773
Local Time: 06:24 AM
It might be the same problem the DS wifi has, the security settings..
DS only works on WEP keys, not WPA... perhaps your security is set as WPA and it can't get in that?
__________________
Quote:
Originally Posted by GraceRyan View Post
And if U2 EVER did Hawkmoon live....and the version from the Lovetown Tour, my uterus would leave my body and fling itself at Bono - for realz.
Don't worry baby, it's gonna be all right. Uncertainty can be a guiding light...
Galeongirl is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2008, 04:02 PM   #5
Rock n' Roll Doggie
VIP PASS
 
BonoIsMyMuse's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Harrisburg, PA
Posts: 5,241
Local Time: 12:24 AM
I was ready to ask this same question, but as it turns out, my Wii picks up my neighbor's wireless signal, so I don't need to get a router of my own.
__________________
BonoIsMyMuse is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2008, 04:56 PM   #6
Rock n' Roll Doggie
FOB
 
Utoo's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Lovetown
Posts: 8,343
Local Time: 01:24 AM
Quote:
Originally Posted by Dusty Bottoms View Post
I have the Linksys WRT54G router and it was super easy to set up with the wii and has worked flawlessly so far (knocks on wood)
Which version do you have? I've read some reviews that the newest version--version8---is a bit buggy. Still, for only $30-40, I'm probably going to try this one. I have a $50 circuit city gift card, so there's not much too lose.

Quote:
Originally Posted by Galeongirl View Post
It might be the same problem the DS wifi has, the security settings..
DS only works on WEP keys, not WPA... perhaps your security is set as WPA and it can't get in that?
I'm set on WEP and plugged the key into the Wii. I dunno.
__________________
Utoo is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2008, 12:01 PM   #7
Rock n' Roll Doggie
FOB
 
Utoo's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Lovetown
Posts: 8,343
Local Time: 01:24 AM
I think I'm going to get the Linksys WRT54G2 (Amazon.com: Linksys WRT54G2 Wireless-G Broadband Router: Electronics). Looks awesome, and it's supposed to work great with the Wii.

Hopefully it'll come soon and I'll post up my Wii code and we can play!
__________________
Utoo is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2008, 03:43 PM   #8
Rock n' Roll Doggie
FOB
 
Utoo's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Lovetown
Posts: 8,343
Local Time: 01:24 AM
I got the Linksys WRT54G2 today, and it worked like a charm! Whereas I spent hours trying to get my old Netgear to work, this one connected to my Wii in seconds!
__________________

__________________
Utoo is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
routers, wii, wireless, wireless routers

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 12:24 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Design, images and all things inclusive copyright © Interference.com