computer i have a virus? - U2 Feedback

Go Back   U2 Feedback > Lypton Village > Lemonade Stand > Lemonade Stand Archive
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 01-14-2005, 09:25 AM   #1
An Angel In Devil's Shoes
ABEL's Avatar
Join Date: Jan 2001
Location: Netherlands
Posts: 18,844
Local Time: 09:35 AM
Normal computer i have a virus?

or have i been hacked????

when i go to my dial up networking, there is a connection called "OOBE Registration" it is set to dial an 800 phone number (888).

also when i check my mail with outlook express a security popup window comes up that asks me for my login name and password. i NEVER have my email set to require a password. when i close the window (after several clicks) it finally goes away and i'm able to read and receive my emails without typing in a password.

yesterday when i tried connecting to the internet with the 'my connection' shortcut i normally use, it would try to connect, then disconnect. i had to use a different connection profile.

i better not have been hacked.


ABEL is offline  
Old 01-14-2005, 10:17 AM   #2
Rock n' Roll Doggie
cell's Avatar
Join Date: Nov 2000
Location: Disneyland
Posts: 5,901
Local Time: 08:35 AM
if your antivirus is up to date, do a virus scan. if it doesnt detect anything, then call your internet provider. they might be able to help.

cell is offline  
Old 01-14-2005, 10:22 AM   #3
Rock n' Roll Doggie
DrTeeth's Avatar
Join Date: Sep 2000
Location: The Q continuum
Posts: 4,769
Local Time: 05:35 PM

What Icelle said, Also try Ad-Aware and Spybot to look for crap.

You can do online virusscans here and here.
DrTeeth is offline  
Old 01-14-2005, 10:28 AM   #4
genius of compression
Forum Moderator
neutral's Avatar
Join Date: May 2004
Location: forty miles from atlanta, this is nowhere
Posts: 13,030
Local Time: 11:35 AM
The OOBE (Out of Box Experience) registration thing is probably fine. OOBE is what runs after you install Windows and it would need to go online to activate/register your copy of Windows.

neutral @
neutral is offline  
Old 01-14-2005, 10:29 AM   #5
Rock n' Roll Doggie
Rono's Avatar
Join Date: Dec 2000
Location: the Netherlands
Posts: 6,144
Local Time: 04:35 PM
Did you reinstall windows ? it sounds like you need to register the software you use
Rono is offline  
Old 01-14-2005, 10:40 AM   #6
love, blood, life
melon's Avatar
Join Date: Oct 2000
Location: Toronto, Ontario
Posts: 11,763
Local Time: 11:35 AM
You might have a porn dialer. Who knows.

Spybot will detect that.

melon is offline  
Old 01-14-2005, 11:17 AM   #7
Rock n' Roll Doggie
RademR's Avatar
Join Date: Oct 2002
Location: Washington D.C.
Posts: 5,276
Local Time: 11:35 AM
I clean up my computer about once a week with Spybot and No-Adware. They are great programs, among others.

Some advice: Run your windows in "safe mode" when running these programs and deleting potentially dangerous files and folders.
RademR is offline  
Old 01-14-2005, 03:57 PM   #8
An Angel In Devil's Shoes
ABEL's Avatar
Join Date: Jan 2001
Location: Netherlands
Posts: 18,844
Local Time: 09:35 AM
i'm still looking into what this could be.

i have not reinstalled windows or any programs lately.

ABEL is offline  

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

All times are GMT -5. The time now is 10:35 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Design, images and all things inclusive copyright ©