Korg A3 - Do I need a blank Atari card to download cards? - U2 Feedback

Go Back   U2 Feedback > Your Blue Room > Even Better Than The Real Thing ??
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 02-26-2007, 01:21 AM   #1
The Fly
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 179
Local Time: 03:51 AM
Korg A3 - Do I need a blank Atari card to download cards?

I've just bought a Krg A3 on ebay, but it didn't come with any cards, and I need to load some presets from the SPC-01 card on to it... Will I have to get one of those Atari cards, or is there enough memory on the korg itself for the presets?

Also, what program should I use to install the SPC-01 crd on my korg? I'm downloading the card from korgaseries.org...
__________________

hatrickpatrick is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2007, 04:21 AM   #2
Rock n' Roll Doggie
FOB
 
discothequeLP's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Los Angeles, CA
Posts: 8,095
Local Time: 08:51 PM
i used a gameport -> midi cable to connect my computer to my a3 and loaded the spc-01 card that way.
__________________

discothequeLP is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2007, 10:16 AM   #3
The Fly
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 179
Local Time: 03:51 AM
Well yes, I know HOW to load the presets, but did you have a blank memory card in your korg, or is it able to store the presets itself?

And also, when you connect your PC to the Korg, how to you copy the presets on to the korg? Like, does the Korg come up in my computer, or do I have to download a program to make it work?
hatrickpatrick is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2007, 10:56 AM   #4
Refugee
 
Muad'zin's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: Nijmegen, the Netherlands
Posts: 1,381
Local Time: 03:51 AM
When you do it replaces the standard presets on your A3. So it is advisable to make a copy of those once your PC first. And you need a program to copy/upload these SPC cardsettings to and fro your A3. I can't remember which I used, but you should be able to find more information on http://www.korgaseries.org/
Muad'zin is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2007, 04:24 PM   #5
The Fly
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 75
Local Time: 09:51 PM
Quote:
Originally posted by hatrickpatrick
Well yes, I know HOW to load the presets, but did you have a blank memory card in your korg, or is it able to store the presets itself?

And also, when you connect your PC to the Korg, how to you copy the presets on to the korg? Like, does the Korg come up in my computer, or do I have to download a program to make it work?
I bought a USB-MIDI adapter because my laptop doesn't have a serial port, and although the cable was about $30, it works just fine.

You tell the Korg to accept the dump, then you initiate it through a sysex program on your machine. Sysex97 (to which there is a link on the korgaseries website) worked pretty well for me, and is dead easy.

No, you don't need a card in to load the SPC-01 presets, but you will wipe whatever's on it already.

This isn't necessarily a bad thing, because if the original presets are on it, you can simply restore them with a factory reset.

Once you upload the card patches onto the A3, you can store them to your card so that you'll have a spare (and quickly loaded) copy available if you change something and want to restore the SPC-01 (or other card) presets to "unmessed with".
Loar is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2016, 08:06 AM   #6
Babyface
 
Join Date: May 2016
Posts: 1
Local Time: 03:51 AM
I just bought a used A3 off Reverb.com and I wanna get patches onto it. Will I need a usb to midi AND a memory card or just usb to midi? Also, anyone know where I can get a memory card for cheap/reasonable prices if i do need one? Found a few on ebay but they are all around $100 and i figured they should be cheaper.
__________________

Mviscrazy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 10:51 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Design, images and all things inclusive copyright © Interference.com
×